Haptonomie

In de haptonomie wordt er vanuit gegaan dat lichamelijke of geestelijke klachten een betekenis hebben. Door klachten te zien als signalen die je lichaam geeft kun je ze gaan herkennen en onderzoeken. Het doel van de haptonomie is dan ook niet om zo snel mogelijk van klachten af te komen maar te voelen waar komt dit vandaan en op zoek te gaan naar een structurele oplossing om hier mee om te gaan.

Haptonomie is de wetenschap van de tast, binnen de haptonomie staat voelen centraal. Voelen beleeft iedereen op zijn eigen manier. Vraag de ene persoon hoe regen op zijn huid voelt en stel dezelfde vraag aan zijn buurvrouw, die zal je waarschijnlijk een ander verhaal vertellen.

Voelen is voor iedereen persoonlijk, het is niet iets dat zich alleen in je hoofd afspeelt. Je lichaam speelt hierin ook een belangrijke rol. Je voelt spanning in je schouders over het piekeren over een probleem, of je zet ergens je schouders onder door nog even die klus op je te nemen. Verliefdheid vertaalt zich in vlinders in je buik, of het vooruitzicht van een zware dag morgen zorgt ervoor dat je een knoop in je maag krijgt.

“Voelen is voor iedereen persoonlijk”Veerkracht Haptonomie

Signalen van je lichaam
Zo krijgt de één al klamme handjes bij het denken aan die verjaardag vanmiddag, kan de ander niet wachten tot het feest begint. Ieder mens is uniek en voelt, beweegt en ervaart op zijn eigen manier. Soms is het niet meer zo duidelijk wat je voelt, of hoe je je voelt. Het leven van alledag krijgt de overhand en je vergeet naar de signalen van je lichaam te luisteren.

Ik kan je door middel van haptonomie helpen (weer) te luisteren naar de signalen die jouw lichaam geeft, zodat er meer ruimte komt voor jouw gevoelens, wensen en verlangens.


veerkracht haptonomie - aanraken - therapie - breda - Nicky de Troije

Neem contact op

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met mij.

Haptotherapie is zinvol bij zowel lichamelijke klachten als psychische problemen. Ik begeleid jongeren, volwassenen en professionals.

Lees verder over Haptotherapie

Contact opnemen


[contact-form-7 id=”142″ title=”Contact”]

Veerkracht Haptonomie


 

Nicky de Troije, GZ-Haptotherapeut
Tel:  06-48185232
Mailinfo@veerkrachthaptonomie.nl

 

Locatie
Future Dome
Kloosterlaan 172 in Breda (bekijk in Google Maps)

KvK: 68485085