Voor wie
Volwassenen
Ieder mens ontwikkelt zich gedurende zijn leven…
– lees hieronder verder –Jongeren
Als jongere krijg je te maken met een periode van verandering en ontwikkeling…
– lees hieronder verder –Professionals
Voor specialisten binnen de (jeugd)zorg…
– lees hieronder verder –
Volwassenen
Ieder mens ontwikkelt zich gedurende zijn leven. Sommige perioden zijn fijn, andere perioden zijn lastiger en soms loopt dit door elkaar heen. Zo kan bijvoorbeeld een interessante uitdaging op het werk tegelijkertijd maken dat je jezelf opbrand of nieuw ouderschap maken dat je je eigen identiteit als man of vrouw even kwijt bent. Het kan ook zijn dat je iets mee maakt wat je diep raakt. Dit kan er voor zorgen dat je niet lekker in je vel zit, lichamelijke klachten hebt, je stress ervaart of jezelf kwijt raakt.
Soms is er geen duidelijk probleem maar heb je de wens om meer te luisteren naar je lichaam en te genieten in het moment.
Wanneer kun je bij mij terecht?
Je kunt bij mij terecht wanneer je:
Werkwijze
Door middel van
- gesprekken (hoe denk je?)
- oefeningen (hoe doe je?) en
- aanrakingen (hoe voel je?)
krijg je meer zicht op jouw patronen. Door samen met jou in jouw tempo te onderzoeken hoe die patronen er uit zien, krijg je inzicht op jouw manier van doen. Samen onderzoeken we of dit patroon je helpt of juist jouw groei in de weg staat. Door samen deze patronen te onderzoeken en uit te dagen krijg je meer vrijheid, zelfbesef en vertrouwen om andere manieren uit te proberen en om te gaan met hetgeen dat jou belemmert in je leven.x
Jongeren (12-23)
Als jongere krijg je te maken met een periode van verandering en ontwikkeling. Niet alleen je lichaam veranderd, jijzelf ook. Het aangaan van vriendschappen wordt belangrijker, op je opleiding wordt er veel van je gevraagd, toekomstplannen worden gemaakt, en de relatie met je ouders veranderd. Je bent op zoek naar je eigen identiteit. Wie ben je?, wie wil je zijn? en wat heb je in huis?. Dit kan verwarrend zijn; het ene moment voel je van alles en het andere helemaal niks.
Wanneer kun je bij mij terecht?
Je kunt bij mij terecht wanneer je
Werkwijze
Samen met jou ga ik op onderzoek naar wat datgene is waar je tegenaan loopt. Wat vind je moeilijk en wat is lastig? Daarnaast kijken we naar jouw kwaliteiten en talenten. Ik ga je niet vertellen wat je moet doen, wat je probleem is en hoe je dit op kunt lossen. Ik ben er voor jou om te luisteren, te oefenen en te ontdekken wat jij wilt om je zo te helpen waarvoor je komt.
Het mooie aan haptonomie is dat praten niet altijd hoeft, door middel van oefeningen en aanraken krijgt je lichaam meer aandacht en ben je even weg uit je hoofd. Voelen doe je namelijk niet met je hoofd. Ik kan je op die manier helpen meer vertrouwen te krijgen in jezelf.
Professionals
Wat een mooi vak hebben we als hulpverleners binnen de (jeugd)zorg. We hebben hart voor onze cliënten en willen hen het beste bieden. Als hulpverlener is het belangrijk te blijven reflecteren en naar jezelf te blijven kijken. Dit doen we vaak met ons hoofd, we denken na over sessies/behandelingen en hoe we deze anders hadden kunnen aanpakken. Maar hoe zit het nu met voelen. Wat roept een cliënt bij je op? Durf je jezelf toe te staan dat je cliënt bijvoorbeeld irritatie of onzekerheid bij je oproept of dat een verhaal je ontroerd. Kun je echt hulpverlenen vanuit je gevoel; vanuit je hart? Zet je jouw lijf en nonverbale communicatie volledig in om de ander te helpen? Kun je switchen van interactie stijl, omdat je client iets anders van je vraagt? Want een goed traject is niet altijd een traject dat volledig soepel is verlopen, een beetje schuren en weerstand helpen de ander naar zichzelf te kijken. Ik heb mogen ervaren hoe haptonomie mij als hulpverlener verdieping heeft gegeven. Iedere keer opnieuw zoek ik verbinding met degene die ik tegen kom. Ik werk vanuit mijn gevoel, herken en erken mijn gevoelens en laat ze voor me werken tijdens trajecten.
Wanneer kun je bij mij terecht?
Je kunt bij mij terecht wanneer je;
Werkwijze
Veerkracht Haptonomie biedt de mogelijkheid om zowel individueel of in teamverband een traject aan te gaan.
Tijdens een individueel traject is er aandacht voor jouw manier van hulpverlenen. Je gaat naar huis met een concrete analyse van jouw hulpverlenersstijl. Vanuit deze analyse kunnen we aan de hand van gesprek, casus of oefening jouw interactie stijl helder krijgen. Jij bepaald vervolgens waar en hoe je wilt ontwikkelen. We doen dit vooral door te ervaren en te oefenen met elkaar. Een nieuwe stijl vraagt immers training en veel doen.
Ben je enthousiast geworden en wil je hierin je team meenemen, dat kan natuurlijk ook. Ik biedt een training waarin hulpverlenen vanuit je gevoel centraal staat. Jij en je team kunnen kiezen uit drie opties.
Optie 1: Een eenmalige kennismaking met hulpverlenen vanuit je gevoel.
Optie 2: Een training bestaande uit drie dagen, gedurende 3 maanden waarin interactie patronen, weerstand en oefenen centraal staan. Jullie leren met een haptonomische bril waarnemen.
Optie 3: Een half jaar lang zal ik eens per maand aansluiten voor een uur bij jullie vergaderingen. De eerste keren voor uitleg over wat houdt haptonomie in en met welke bril kun je naar lichaamshouding, stemgebruik en de gevoelens en emoties van cliënten kijken. Vervolgens is er de mogelijkheid om casussen in te brengen en met praktische oefeningen aan de slag te gaan.
Neem contact op
Wil je meer weten of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met mij.
Haptotherapie is zinvol bij zowel lichamelijke klachten als psychische problemen.
Ik begeleid jongeren, volwassenen en professionals.
Contact opnemen
Veerkracht Haptonomie
Locatie
Future Dome
Kloosterlaan 172 in Breda (bekijk in Google Maps)
KvK: 68485085