Wie ben ik?


Ik ben Nicky de Troije (1986) en kom oorspronkelijk uit Zeeland. Voor mijn studie Pedagogiek ben ik naar Brabant gekomen en woon nu al jaren met plezier in Breda. Lange tijd werkte ik in de crisisjeugdhulpverlening in Rotterdam en reisde ik dagelijks heen en weer. In 2019 werd ik moeder van heerlijk bewegelijk jongetje en besloot ik volledig voor mijn haptotherapie praktijk te kiezen. Met zijn aanwezigheid in mijn leven leer ik nog liever te zijn voor mezelf en mezelf ongelofelijk belangrijk te maken. Het is eigenlijk zo simpel alleen wat zijn we toch geneigd het ingewikkeld te maken en vanuit ons hoofd te leven. In mijn praktijk richt ik de aandacht weer op het voelen


Mijn drijfveer

Zo’n 17 jaar geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met haptotherapie. Deze manier van hulpverlenen raakte mij letterlijk en figuurlijk. Soms is praten niet genoeg en helpt het om door te voelen tot de basis te komen. Binnen de haptotherapie werk ik met gesprek, oefening en aanraking. Een mooie aanvulling op mijn werk als haptotherapeut is systemisch werk. Ik verdiep me nu meer dan een jaar in familie opstellingen en in maart 2024 rond ik mijn opleiding af. In mijn praktijk ga je dit merken. Eenmaal de systemische bril op, kan ik hem niet meer af zetten. Haptotherapie en familie opstellingen vullen elkaar naadloos aan. Met haptonomie gaan we voelen welke patronen jouw lijf en gevoelswereld hebben en met familie opstellingen wordt de kern daarvan zichtbaar.

Bij mij ben je op je plek wanneer je tot die kern wilt komen, niet meer wilt wegkijken en de volle verantwoordelijkheid wilt nemen over jouw leven. Ik ben jouw spiegel: eerlijk, zuiver en heb een open mind. Mij letterlijk ont-wikkelen in het leven is het mooiste cadeau wat ik mezelf ooit gaf. Ben jij toe aan meer helderheid, rust en diepgang binnen in jezelf en in relatie en intimiteit met de ander? Neem dan contact met me op. 


Image

Review


Een avontuur, dat is wat ik kan zeggen over het proces wat ik met Nicky heb doorgemaakt. Van oppervlakkige lagen. In mijzelf. Naar de kern en weer terug, en dan weer naar de kern. Liefde voor je lijf, en erop leren vertrouwen. Verborgen talenten, emoties, sensaties. Jezelf leren verbinden, met alles wat je in je hebt, met anderen om je heen, en zelfs met de ruimte om je heen. Jezelf langer, breder en volmaakt voelen. Ruimte. Ademen. Liefde. Verdriet. En dat op verschillende niveaus. Wat minder in mijn hoofd, wat meer in mijn lijf. Leren voelen dat je er mag zijn, en dat je de ruimte mag nemen. En dat dat oke is. Groei en ontwikkeling. Verandering. Acceptatie. Nicky was voor mij de sleutel tot dit allemaal. Niks was te gek, niks was te raar. Ik vond in Nicky begrip, bewondering en kalmte. Maar ook beweging, en veel kleuren. Met Nicky ga je naar de basis, en als dat stevig is, helpt ze je verder bouwen.
Ana, 27 jaar