Wie ben ik?


Ik ben Nicky de Troije (1986) en kom oorspronkelijk uit Zeeland. Voor mijn studie Pedagogiek ben ik naar Brabant gekomen, om me vervolgens in Breda te vestigen. Naast GZ-haptotherapeut, ben ik ontwikkelingspedagoog en ervaren crisishulpverlener. Tot halverwege 2019 heb ik gezinnen in Rotterdam en omstreken geholpen waar het tijdelijk of wat langer niet goed ging. Ik heb dit vol liefde gedaan tot er meer en meer ruimte kwam voor mijn eigen praktijk en ik in 2019 volledig de overstap maakte voor mijn passie; de haptotherapie. Gevoelens mogen wat mij betreft meer de ruimte krijgen. Het mooie is dat ik mijn ervaring als crisiswerker meeneem binnen de haptonomie. Het maakt dat ik met een open mind in contact ga met de ander. Sinds 2019 ben ik moeder van een heerlijk bewegelijk jongetje waardoor er weer een nieuwe dimensie van voelen vrij kwam.


Mijn drijfveer

Zo’n 15 jaar geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met haptotherapie. Deze manier van hulpverlenen raakte mij letterlijk en figuurlijk. Soms is praten niet genoeg en helpt het om door te voelen tot de kern te komen. Binnen de haptotherapie werk ik met gesprek, oefening en aanraking. Op een praktische en simpele manier help ik je zo de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Mijn hart gaat uit naar het thema seksualiteit (&trauma). Omdat ik geloof dat seksuele gezondheid voor iedereen haalbaar is.

Image

Review


Een avontuur, dat is wat ik kan zeggen over het proces wat ik met Nicky heb doorgemaakt. Van oppervlakkige lagen. In mijzelf. Naar de kern en weer terug, en dan weer naar de kern. Liefde voor je lijf, en erop leren vertrouwen. Verborgen talenten, emoties, sensaties. Jezelf leren verbinden, met alles wat je in je hebt, met anderen om je heen, en zelfs met de ruimte om je heen. Jezelf langer, breder en volmaakt voelen. Ruimte. Ademen. Liefde. Verdriet. En dat op verschillende niveaus. Wat minder in mijn hoofd, wat meer in mijn lijf. Leren voelen dat je er mag zijn, en dat je de ruimte mag nemen. En dat dat oke is. Groei en ontwikkeling. Verandering. Acceptatie. Nicky was voor mij de sleutel tot dit allemaal. Niks was te gek, niks was te raar. Ik vond in Nicky begrip, bewondering en kalmte. Maar ook beweging, en veel kleuren. Met Nicky ga je naar de basis, en als dat stevig is, helpt ze je verder bouwen.
Ana, 27 jaar