Wie ben ik?

Ik ben Nicky de Troije. In 1986 ben ik geboren in Biezelinge, een dorp in de provincie Zeeland. Voor mijn studie Pedagogiek ben ik naar Brabant gekomen, om me daarna in Breda te vestigen. Ik ben ontwikkelingspedagoog (opvoedkundige) en ervaren ambulant pedagogisch hulpverlener met als specialisatie crisissituaties. Tot halverwege 2019 heb ik gezinnen in Rotterdam en omstreken geholpen waar het tijdelijk of wat langer niet goed ging. Ik heb dit met heel mijn hart gedaan. Dit dankbare werk heeft afgelopen jaren steeds meer plaats gemaakt voor mijn andere passie, haptonomie waar ik me nu volledig op richt. Het mooie is dat ik mijn ervaring als crisiswerker mee kan nemen binnen de haptonomie. Het maakt dat ik met een open mind in contact ga met de ander.
Nicky de Troije - haptotherapie breda -haptotherapie - haptotherapeut - haptonoom - Breda - Brabant - trauma - angst - pedagoog - psychomotorische therapie - psychomotorisch - ontwikkeling - veerkracht haptonomie - Zeeland - balans

Veerkracht – praktisch en simpel
In 2017 ben ik vol passie mijn eigen praktijk voor Haptotherapie gestart. Zo’n 13 jaar geleden ben ik zelf in aanraking gekomen met Haptotherapie. Deze manier van hulpverlenen raakte mij letterlijk en figuurlijk. Op een praktische en simpele manier helpt Haptotherapie de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Zo kwam ik erachter hoe veerkrachtig de mens met zijn eigen gedachten, bewegingen en gevoelens is. Zo is de naam voor mijn praktijk “Veerkracht Haptonomie” ontstaan.

Mijn missie
In 2013 ben ik begonnen met mijn opleiding tot Haptotherapeut bij Synergos in Amersfoort. In 2017 en 2018 ben ik als assistent docent verbonden geweest aan opleiding en in 2020 ben ik verbonden geweest aan de praktijk van de vakopleiding. Mijn missie is om de wereld in aanraking te brengen met haptonomie en zo ieders vermogen, verborgen talent, authenticiteit en veerkracht naar boven te halen. Mijn hart gaat uit naar angst en (seksueel)trauma, met regelmaat volg ik lezingen omtrent dit onderwerp. Ik ben open, direct en betrokken. Ik vind het belangrijk samen te werken, te luisteren naar jouw wensen en schroom het niet om humor in te zetten tijdens gesprekken of oefeningen. Ik heb een kritische blik, maar bovenal zie ik kwaliteiten en krachten in ieder mens.

Ik nodig je graag uit voor een kennismaking om samen te ontdekken wat Haptotherapie jouw te bieden heeft.

Hier vind je mijn contactgegevens


In de media

Ik ben actief in op (social) media. Zo maak ik meerdere podcasts met daarin als rode draad het thema trauma. Ik nodig in mijn podcasts verschillende experts uit. Zo sprak ik eerder met klinisch psycholoog en hoofd centrum seksueel geweld Iva Bicanic. Zij is met regelmaat te zien in televisie programma’s zoals bijvoorbeeld “Geraldine en de vrouwen”. Ook sprak ik met klinisch psycholoog Margreet Visser expert op het gebied van gezinnen in conflictsituaties en mede grondlegger van de methodiek “Kinderen uit de Knel”. Ik ben actief op Instagram stories en vlog daar over mijn leven als haptotherapeut. Eerder kwam ik in de media bij “In de buurt Breda” die mij interviewden over haptotherapie.


Reviews

Nicky heeft me geleerd dat een échte ontmoeting betekent dat je elkaar met hart en ziel tegemoet treedt, volkomen vrij en haast ‘stoutmoedig’ in elkaar op kunt gaan, zonder daarbij de wederzijdse eigenheid te verliezen. Ik heb mijn zachte, vrouwelijke kracht, seksualiteit en energie weer gevonden en ben trots dat deze er mag zijn. Het maakt me opnieuw compleet. Ik gun dit gevoel zó aan anderen, neem de ruimte om te ervaren wat haptonomie, wat Nicky kan betekenen, wat échte veerkracht is.
Nadine, 46 jaar

Na iedere sessie ging ik naar buiten met ‘meer ruimte’ in mijn lichaam en meer rust in mijn hoofd. Nicky heeft me geleerd minder hard te werken en meer te voelen. Ik vond het zeer bijzonder te merken hoe goed zij aanvoelt wanneer je wel of niet in verbinding bent/gaat. Dat gaf mij het vertrouwen dat ik tot meer in staat was dan ik dacht.
Edwin

Ik ervaar de haptonomie als heel prettig. Bijna iedere sessie loop ik de deur uit met nieuwe inzichten over mezelf en vol goede moed om aan de slag te gaan met het “huiswerk”. Nicky is een fijne therapeute. Ze is warm en toegankelijk en ze zorgt voor een goede balans tussen humor en serieus. Ik kan het iedereen die dichter bij zichzelf wil komen te staan aanraden!
Femke, 32 jaar

Een avontuur, dat is wat ik kan zeggen over het proces wat ik met Nicky heb doorgemaakt. Van oppervlakkige lagen. In mijzelf. Naar de kern en weer terug, en dan weer naar de kern. Liefde voor je lijf, en erop leren vertrouwen. Verborgen talenten, emoties, sensaties. Jezelf leren verbinden, met alles wat je in je hebt, met anderen om je heen, en zelfs met de ruimte om je heen. Jezelf langer, breder en volmaakt voelen. Ruimte. Ademen. Liefde. Verdriet. En dat op verschillende niveaus. Wat minder in mijn hoofd, wat meer in mijn lijf. Leren voelen dat je er mag zijn, en dat je de ruimte mag nemen. En dat dat oke is. Groei en ontwikkeling. Verandering. Acceptatie. Nicky was voor mij de sleutel tot dit allemaal. Niks was te gek, niks was te raar. Ik vond in Nicky begrip, bewondering en kalmte. Maar ook beweging, en veel kleuren.
Met Nicky ga je naar de basis, en als dat stevig is, helpt ze je verder bouwen.
Ana, 27 jaar

Nicky onderscheidt zich als haptotherapeut door haar warme, enthousiaste en doortastende stijl. Ze heeft de volle aandacht voor jou als mens, denkt en voelt met je mee. Daarnaast weet ze je altijd te motiveren om – samen – net dat ene stapje verder te gaan. Een ware steun en inspirator.
Nina, 29 jaar

Ik was al bekend met haptonomie voor een andere behandeling. Tijdens de eerste behandeling voelde het voor mij gelijk al goed. Dankzij het gesprek en de eerste oefening, wisten we een benaming te geven aan hetgeen waaraan ik wilde werken. Ik vind het altijd fijn als ik duidelijk heb waar ik sta en wat voor stappen ik kan gaan zetten om tot het doel te komen. Wat we tijdens de afspraak deden hing ook vaak uit van wat ik met haar besprak die dag, dit gaf mij het gevoel dat ze echt naar mij luisterde en cliënten allemaal op een andere manier helpt. De behandelingen hebben mij goed geholpen en ik weet nu hoe ik zelf verder aan de slag kan.
Pauline

Ik vond het heel bijzonder toen Nicky bij mij een haptonomieoefening toepaste. Het was de evenwichtsoefening. Ik vond het zelf erg spannend, omdat dit de eerste keer was dat ik in aanraking kwam met haptonomie. Nicky voelde dit aan en stelde mij gerust. Ze nam voor mij de tijd en liet mij voelen hoe ik sterker in mijn schoenen kon gaan staan.
In het begin van de oefening stond ik niet in evenwicht, maar na de oefening kreeg Nicky mij niet meer om ver geduwd. Ik was mij bewuster van mijn houding en gevoel geworden. Ik voelde mij hierna weer verbonden met mijn lichaam!

Irene, 21 jaar

Nicky heeft mij ingewerkt toen ik in Rotterdam kwam werken als ambulant crisis hulpverlener. Voor mij was dit best spannend (nieuwe baan, nieuw werk, nieuwe mensen, alles nieuw). Deze spanning kon ik goed dragen, door de manier van samenwerking en het contact wat ik met Nicky had. Vanaf het eerste moment lukte het Nicky de dingen die ik al kon en mijn kwaliteiten te zien, dit te stimuleren en aan te moedigen. Daarbij zijn wij ook op zoek gegaan naar waar mijn uitdaging ligt en kon ik hierin rekenen op de eerlijkste feedback die ik ooit gehad heb met daarna een goede combinatie van ‘samen doen’ en ‘ruimte om het zelf te proberen’. Het écht zien en vanuit het hart en gevoel werken neemt Nicky in alles mee en brengt zij over. Ik vond het heerlijk dat hier weer de nadruk op kon liggen in het werk, want dat is vooral waarom wij dit werk doen, toch?
Paulien, 29 jaar, Ambulant Crisishulpverlener

veerkracht - haptonomie - review - ontwikkeling - haptotherapie - duif - postvanduif - verbinding
 

Contact opnemen


  Veerkracht Haptonomie


   

  Nicky de Troije, GZ-Haptotherapeut
  Tel:  06-48185232
  Mailinfo@veerkrachthaptonomie.nl

   

  Locatie
  Future Dome
  Kloosterlaan 172 in Breda (bekijk in Google Maps)

  KvK: 68485085