Kamers vullen, hoe dan?

De titel van deze blog had ook kunnen zijn: hoe neem je ruimte in?, hoe leg ik waardevolle verbindingen ? of hoe ga ik om met de wereld om me heen?. Hoe werkt haptotherapie?, was zelfs ook passend geweest.

Het antwoord op die vragen kun je opknippen in drie delen. Veel aandacht gaat daarbij vaak naar een essentieel deel, namelijk; zelfontplooiing en onderzoeken hoe werk ik? Terwijl, de andere twee delen minstens zo interessant zijn om bijvoorbeeld te komen tot het vullen van kamers. Ik neem je mee.

Deel 1. Ontdek jezelf, pluis uit hoe jij werkt, hoe jij voelt, hoe je doet en hoe je denkt. Door jezelf zo te ontdekken krijg je steeds meer regie op jouw maniertjes. Daarbij kun je hiermee ook je repertoire vergroten. Ben je iemand die op hoogspanning leeft, door jezelf te ontdekken kun je leren ook zo nu en dan te ontspannen.

De aanvullende delen, waar we steeds meer oog voor krijgen, gaan over hoe we ons verhouden tot de wereld. Een wereld waarin, druk, stress, maar ook plezier in te vinden is.

Deel 2. Niet op alles heb je regie en kun je regie hebben. Welk effect heeft je omgeving op jou? Hoe reageer je op liefde, op intimiteit, op bevestiging. Welke gevoelens geven anderen je? Waarop maak je je klein en wanneer kom je in je kwaliteiten?

Deel 3. Combineer 1 en 2 en we komen op het derde deel; de wisselwerking, de interactie, het samenwerken. De continue beweging tussen mensen, de wisselwerking. Waar versterk je elkaar, wanneer werk je elkaar tegen?

In deze delen investeren, voelen wat ze voor je betekenen, levert naast verdieping in je relaties, ook op dat je meer ruimte gaat, en kunt innemen en kamers gaat vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *